© تمامی حقوق متعلق به آنیماوِب میباشد 2022.

وردپرس ، هرآنچه که هست ، هرآنچه که نیست

مقدمات و اصول اولیه,وردپرس
نویسنده علیرضا طایفی تاریخ انتشار 24 فروردین 1402 زمان مطالعه 10 دقیقه
وردپرس ، هرآنچه که هست ، هرآنچه که نیست

در این مقاله قصد داریم به صورت جامع به بررسی سیستم مدیریت محتوا (CMS) وردپرس بپردازیم و مزایا ، معایب ، کاربرد ها و  انتظارات و تصورات درست و غلطی که افراد مختلف نسبت به آن دارند را بررسی کنیم. قبل از مطالعه این مقاله اگر اطلاعاتی راجب به سیستم های مدیریت محتوا ندارید ، پیشنهاد میشود ابتدا مقاله سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست و محبوبترین CMS ها کدامند؟ را مطالعه نماید .

وردپرس چیست ؟

همان طور که در مقاله معرفی سیستم های مدیریت محتوا توضیح دادیم ، وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا رایگان و اوپن سورس در دنیا بوده و بیش از نیمی از وبسایت های در بستر CMS  از  وردپرس استفاده میکنند. از دلایل محببیت وردپرس میتوان به جامعه پشتیبانی قوی آن اشاره کرد که موجب شده مجموعه ایی اعظیم از امکانات متنوع را در اختیار کاربرانش قرار دهد. فرقی نمیکند شما برنامه نویسی بلد باشید یا خیر چراکه با کمک وردپرس و بدون نیاز به کدنویسی نیز میتوان سایت های متنوعی را ایجاد کرد.

souvik banerjee WPrNEM 6dg unsplash

البته نکته مهمی که وجود دارد آن است که اگر شما برنامه نویس باشید ، با کمک وردپرس  دستتان برای ساخت و ایجاد قابلیت ها متنوع در سایت های مختلف بسیار باز تر خواهد بود ، به نوعی در صورت  مطالعه مستندات وردپرس شما به راحتی میتوانید هر نوع قالبی و پلاگینی را با امکانات دلخواه خود ایجاد کنید ، البته در این راه نیاز به زبان  پی اچ پی نیز خواهید داشت چرا که وردپرس با زبان پی اچ پی ساخته شده است.

مزایا و ویژگی های مهم وردپرس

از مرحله دانلود و نصب وردپرس تا یادگیری کار با آن ، همگی به راحت ترین شکل ممکن بوده و بدور از هرگونه پیچیدگی  و دشواری CMS های دیگر است ، کافیست یکبار آن را امتحان کنید.

به لطف انبوهی از توسعه دهندگان این سیستم ، شما میتوانید تقریبا هر نوع سایتی را متناسب با نیاز های خود بر  بستر وردپرس پیاده سازی کنید.

وردپرس در طول سال ها فعالیت خود به صورت مداوم در حال اپدیت و بهبود خود بوده  و هست ، تا بهترین سازگاری را با مرورگر ها داشته باشد و تجربه کاری خوشایندی را برای کاربران خود رقم بزند.

سئو یکی از کلیدی ترین اقدامات هر دارنده سایت  بوده که منجر به کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل شود.وردپرس نیز در طول سالیان تونسته هرآنچه که کاربران برای بهینگی و سئو تکنیکال سایت خود نیاز دارند را برای آن ها مهیا کرده و حتی  پلاگین های مکملی را  برای کمک به سئو به کاربران خود معرفی کند. بسیاری از پیشنیاز های سئو را خود وردپرس به صورت اتوماتیک رای کاربر انجام میدهد تا حتی کاربرانی که علمی در این حوزه ندارند هم دچار مشکل نشوند.

البته لازم به ذکر است مبحث سئو خود دنیایی بسیار گسترده داشته و برای ماندن در گردونه رقابت بین سایت های مختلف نیاز به یک متخصص سئو ضروری است و اینچنین نیست که افراد فکر کنند با داشتن وبسایت وردپرسی نیازی به سئو نخواهند داشت.

چه وبسایت هایی را با وردپرس میتوان ساخت؟

  1. وبلاگ ها
  2. سایت های شرکتی و نمونه کار
  3. سایت های فروشگاهی
  4. راه اندازی انجمن (تالار گفتگو)
  5. و…..

ساخت هر یک از سایت های لیست بالا توسط وردپرس امکان پذیر بوده و در صورتی که کار با ورپرس و نحوه نصب و آماده سازی آن را بلد باشید بدون آنکه نیاز به کدنویسی باشد ، میتوانید سایت خود را راه اندازی نمایید. حتی برای برنامه نویسان نیز وردپرس به لطف هسته منعطف خود این قابلیت را به توسعه دهندگان خود داده تا به کمک آن بتواند هر نوع و مدل سایتی را توسعه دهند و امکانات مد نظر خود را به آن اضافه کنند.

پس الزاما لازم نیست حتما توسعه دهنده و برنامه نویس وب باشید تا بتوانید  وبسایت مورد نظر وردپرسی خود را پیاده سازی نمایید ، اما باید کار با دامنه و هاست ،نحوه کار در محیط وردپرس  ، نصب و آماده سازی قالب ها ، افزودن پلاگین ها و فعال سازی و تنظمیات آن ، کار با پلاگین های صفحه ساز را بلد باشید تا به صورت صحیح و بدون برخوردن به مشکل خاصی سایت خود را راه اندازی نمایید.

معایب و مشکلات وردپرس برای کاربران عادی (غیر توسعه دهندگان)

اگر شما آشنایی با وردپرس و پیش نیاز های آن نداشته باشید به آن معنا نیست که نمیتوانید سایت خود را راه اندازی کنید اما قطعا در ادامه مسیر راه اندازی خود و بعد از آن به مشکلاتی بر خواهید خورد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بحث های امنیتی

عموم کاربران و حتی افرادی که با وردپرس آشنایی دارند هم ممکن است دچار معضلات امنیتی شوند چرا که خود وردپرس به تنهایی امنیت لازم را دارد اما افراد با نصب قالب های آماده غیر استاندارد و یا پلاگین های غیر استاندارد  ، موجب ایجاد حفره های امنیتی و  بالا رفتن امکان هک و حمله به سایت خود را میشوند. لازم  به ذکر است حتی برای سایت های کاملا استاندارد نیز تدابیر امنیتی  هم از سمت سرور و همچنین داخل سایت  باید  رعایت شوند و صرفا به امنیت اولیه خود وردپرس بسنده نکنند. بحث مانیتورینگ مرتب وبسایت از جنبه های گوناگون امنیتی  مبحث دیگریست که حتما باید انجام شود تا در صورت نفوذ به سایت در سریعترین زمان مطلع و از آسیب ها ثانویه جلوگیری شود.

کاهش سرعت هنگام استفاده از پلاگین های متعدد

بسیاری از افراد  با نصب پلاگین های مختلف موجب میشوند تا در طولانی مدت با افت سرعت وبسایت خود مواجه شده  و  حل آن هم به این آسانی نخواهد بود ، چرا که با غیر فعال کردن  هر یک از آن پلاگین ها  پس از مدت طولانی از شروع کار سایت  ، ریسک از کار افتادن بخشی از وبسایت وجود خواهد داشت. از طرفی عده ایی تصور میکنند با نصب هر پلاگینی که به نظرشان جالب است یا سایت های برتر از آن استفاده میکنند ، موجب افزایش بازدید و مشتری خود میشوند در حالی که شما زمانی میتوانید ویژگی های متعدد به وبسایت خود اضافه کنید که به قیمت از دست رفتن سرعت و بهینگی سایتتان نشود . کاربرانی که به وبسایت شما مراجعه میکنند بیش از هر چیز انتظار دارند کارشان در سریعترین زمان و راحت ترین شکل ممکن انجام شود و نبود چند ویژگی جانبی قرار نیست آن هارا از خرید منصرف کند.

مسولیت صفر تا صد وبسایت با خودتان است

باید توجه داشته باشید هنگامی که سایت خود را به تنهایی  راه اندازی میکنید ، این شما هستید که باید هرگونه مشکل احتمالی را در اینده برای وبسایتتان رفع کنید . شاید برخی فکر کنند که  هر زان سایتشان به مشکل خورد با مراجعه به یک توسعه دهنده میتوانند مشکل خود را حل کنند ، این فکر لزوما اشتباه نیست اما گاهی مشکلاتی که برای سایت ایجاد میشود ممکن است به قدری از پایه و بنیاد باشند که  موجب شوند شما هزینه بسیار بیشتری را متحمل شوید و حتی ریسک از بین رفتن داده ها و محتوا های شما وجود داشته باشد. درصورتی که اگر از ابتدا با کمک یک متخصص اقدام به راه اندازی وبسایتتان کنید بسیاری از مشکلات احتمالی آینده برای وبسایتتان ایجاد نخواهند شد و حتی اگر مشکلی هم ایجاد شود ، توسعه دهنده به دلیل درجریان بودن از شرایط وبسایت از ابتدا ، در سریعترین زمان آن را رفع خواهد کرد  .

قطعا وجود یک متخصص در کنار شما در زمان راه اندازی در طولانی مدت موجب کاهش هزینه های شما در آینده خواهند شد و یکی از مزایای استفاده از متخصصان این حوزه برای راه اندازی وبسایتتان داشتن یک پشتیبانی قابل اتکا و پاسخگو خواهد بود. از طرفی افراد متخصص قطعا با داشتن تجربیات متعدد در راه اندازی و پشتیبانی وب سایت های مختلف مسیر  را برای شما هموار تر خواهند کرد.

هزینه های نگه داری یک وبسایت وردپرسی  چگونه است ؟

یکی از اشتباهاتی که اکثر افراد دارند آن است که تصور میکنند استفاده از وردپرس ارزان است ، قطعا استفاده از وردپرس شما را از هزینه سر سام آور ساخت یک cms  اختصاصی نجات میدهد (هزینه طراحی یکی سیستم اختصاصی بیش از 50 میلیون است) ، اما این بدان معنا نیست که صرف مبالغ ناچیز مثلا یک تا دو میلیون تومانی وبسایتی ایده آل و کامل و بدون مشکل خواهیم داشت. هرچند هستند افرادی که با این مبالغ و حتی کمتر برای شما وبسایتی راه اندازی کنند اما مطمعن باشید هزینه های چندبرابری در اینده بخاطر عدم توجه به موارد اصولی  و اولیه خواهید پرداخت. به قول قدیمی ها هیچ ارزونی بی حکمت و هیچ گرونی بی دلیل نیست.

هزینه های جاری دیگری مانند مانیتورینگ ، بهینه سازی محتوا ها ، هزینه سرور مناسب  و … نیز به عنوان هزینه های جاری و ماهانه باید در نظر گرفته شوند. یکی از موارد بسیار موثر در سرعت سایت نوع هاست و سرور موررد استفاده است که اکثر افراد کمترین هزینه را برای آن میکنند.

آیا وردپرس یک تخصص است ؟

قطعا بله! ، شما برای راه اندازی و داشتن یک وبسایت مناسب قطعا باید مواردی از جمله محیط کاربری وردپرس ، آشنایی با پلاگین های ضروری و استاندارد هر بخش ، نحوه کار و راه اندازی پلاگین های لازم ، شناخت و نحوه کار با قالب های استاندارد ، نحوه کار اصولی با پلاگین های صفحه ساز ، آشنایی با انواع سرور و هاست ، آشنایی با فرایند خرید ست کردن دامنه ها ، نحوه کار با کنترل پنل هاست و … را آموزش ببینید تا بتوانید به عنوان یک  متخصص وردپرس مشغول به کار شوید ، البته در صورت یادگیری تمام موارد بالا شما تنها میتوانید به کار با پلاگین و قالب ها آماده بپردازید و امکان ساخت قالب ها و پلاگین های اختصاصی را نخواهید داشت.

برای برنامه نویسان نیز تسلط به مستندات و توابع اختصاصی وردپرس در کنار تسلط به زبان پی اچ پی  برای ساخت انواع قالب ها و پلاگین های اختصاصی لازم است.

سوالات و نظرات شما
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علیرضا طایفی نصرآبادی گفت:

روز بخیر
مرسی از توضیحات جامع و کاملتون .
به امید مطالب مفید بیشتر از وبسایتتون

ممنون از مطلب مفیدتون

خواهش میکنم
ممنون که مطالعه کردین

لطفا به همین مطالب مفیدتون ادامه بدین واقعا کمک کننده است

(0098)9351336006 project@animaweb.ir

    نام شما(اجباری)
    شماره شما (اجباری)
    ایمیل شما (اجباری)
    توضیحات شما