© تمامی حقوق متعلق به آنیماوِب میباشد 2022.

هرآنچیزی که درباره برنامه نویسی و توسعه وب باید بدانیم

مقدمات و اصول اولیه
نویسنده علیرضا طایفی تاریخ انتشار 24 فروردین 1402 زمان مطالعه 7 دقیقه
هرآنچیزی که درباره برنامه نویسی و توسعه وب باید بدانیم

امکان ندارد در حال بالا پایین کردن پست های اینستاگرام  باشید و با تبلیغات آموزش برنامه نویسی در پیج های مختلف مواجه نشده باشید. هدف ما  در این مقاله در ابتدا توضیح  مفهوم برنامه نویسی و  سپس پرداختن به نحوه استفاده از ان در توسعه وبسایت ها و اپلیکیشن هاست. سوالات و نظرات خود را در انتها این مطلب با ما درمیان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان پاسخگو آنان باشیم.

برنامه نویسی چیست و چه کاربردی دارد؟

به ساده ترین  شکل ممکن برنامه نویسی یعنی  اجرا دستورات مختلف به وسیله کامپیوتر . به بیان دیگر برنامه نویسی موجب ساخت نرم افزار های مختلف میشود که نیاز های ما را  به وسیله کامپیوتر ها برطرف میکنند. فرض کنید شما میخواهید با گوشی خود مبلغی را انتقال وجه دهید ، خب واضح است برای انجام این کار به یکی از چند اپلیکیشن بانکی مراجعه و با وارد کردن اطلاعات  حساب مبدا و مقصد  انتقال را انجام میدهید.در اینجا اپلیکیشن های بانکی خود نوعی نرم افزار هستند که به وسیله برنامه نویسی ساخته شده اند تا وظایف مشخصی از جمله انتقال وجه را انجام دهند.

 به طور کلی هر ابزار هوشمندی که در طول روز با آن سر و کار داریم و یا درباره آن شنیده ایم با کمک نرم افزار ها در حال کار و برآورده سازی نیاز های ما هستند و اگر نرم افزار ها وجود نداشتند  عملا کامپیوتر ها به تنهایی فایده ایی نداشتند. پس متوجه شدیم که برنامه نویسی  یعنی ساخت نرم افزار و برنامه های متنوع که به وسیله کامپیوتر ها اجرا  شده و  وظایف مختلفی را انجام میدهند.

زبان برنامه نویسی چیست ؟

همانطور که ما  انسان ها در کشور های مختلف زبان ها  متفاوتی  برای ارتباط با یک دیگر داریم ، در برنامه نویسی هم  متناسب با هدف و بستری که برای آن میخواهیم برنامه نویسی و تولید نرم افزار کنیم  با زبان های مختلفی سر و کار داریم . برخی از  پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی عبارتند از  سی شارپ ، جاوا ، پایتون ،  جاوا اسکریپت (کوچیک شده جاوا نیست 😊و  ارتباطی هم با آن ندارد) ، پی اچ پی ، سوئیفت و ….

همان طور که بالاتر عنوان کردیم  هر حوزه ایی زبان یا زبان های  مختص خود را دارد ، البته که میتوان با یک زبان برای چندین حوزه مختلف  به توسعه و برنامه نویسی پرداخت  اما استفاده از  زبان های رایج و تخصصی هر حوزه  امکان توسعه راحت تری را به توسعه دهنده یا برنامه نویس آن حوزه میدهد. بنابر این اولین قدم در برنامه نویسی انتخاب حوزه و بستری است که میخواهید در آن فعالیت کنید  تا متناسب با آن  زبان برنامه نویسی  خود را انتخاب کنید.

برنامه نویسی وب  و توسعه آن

از زمان پیدایش اینترنت و  گسترش آن در نقاط مختلف دنیا روز به روز شاهد افزوده شدن انواع خدمات در این بستر هستیم و هر روز هم به رشد و  محبوبیت ان ها افزوده میشود ، به خصوص در طول یک دهه اخیر  که شاهد  افزایش فزاینده گوشی  های هوشمند و استفاده از آن در میان مردم هستیم . به همین جهت روز به روز به میزان خدمات در بستر وب و اینترنت افزوده میشود، به نحوی که امروزه تقریبا میتوان تمامی خدمات مورد نیاز  خود را  از طریق گوشی خود با اتصال به اینترنت ، به وسیله وبسایت ها و اپلیکیشن ها مختلف انجام دهید.به تبع این افزایش تقاضا و رشد روز افزون  خدمات تحت وب ، نیاز به نیروی کار ماهر این حوزه یا همان توسعه دهندگان و برنامه نویسان وب نیز بیش از هر زمانی احساس میشود.

یک برنامه نویس وب  قابلیت و امکان ساخت  کامل یا بخش هایی از یک وبسایت و وب اپلیکیشن را متناسب با نیاز کاربر دارد . البته که توسعه وب خود دنیایی است  که شامل بخش های مختلف با زبان های مختص به خود هستند. از زبان های برنامه نویسی تحت وب میتوان به جاوا اسکریپت ، پی اچ پی ، روبی ، asp.net  اشاره کرد . البته زبان های مشهور دیگری هستند که امکان استفاده از آن ها در  توسعه وبسایت ها و وب اپلیکیشن ها هست از جمله جاوا و پایتون  اما  این زبان ها به دلیل قابلیت های گسترده خود در حوزه های دیگری همچون یادگیری ماشین و هوش مصنوعی  هم  استفاده میشوند و یادگیری انها به طبع زمانبر تر بوده و یادگیری انها تنها با هدف توسعه وبسایت و  وب اپلیکیشن ها شاید توجیه نداشته باشد.

قسمت های متخلف برنامه نویسی وب

هر وبسایت و یا وب اپلیکیشن  شامل 2 بخش است :

  1. سمت کاربر (فرانت اِند) (Front-End)
  2. سمت سرور (بک اِند) (Back-End)

سمت کاربر (فرانت اند)

هنگامی که شما یک وبسایت را باز میکنید  هر آنچه که چشم شما میبیند  و با آن تعامل دارید  جزوی از فرانت اند  وبسایت  بوده  و در واقع یک توسعه دهنده وب سمت فرانت اند (Front-End web developer) وظیفه پیاده سازی  ظاهر سایت و تعاملات داخلی آن را دارد. توسعه دهندگان فرانت اند وظایفی دیگری از جمله حفظ امنیت  سایت از طرق مختلف مانند اعتبار سنجی فرم های پیش از ارسال و .. را دارند که در مقاله ایی جامع  در اینده به بررسی کامل این حوزه میپردازیم.

سمت سرور (بک اند)

قبل از پرداختن به این حوزه ابدا اجازه دهید برای آن دسته از  دوستانی که اطلاعاتی از سرور ندارند توضیحاتی مقدماتی را ارائه دهیم. سرور ها کامپیوتر هایی هستند با منابع و مشخصات  سخت افزاری بسیار قوی تر از کامپیوتر های عادی و خانگی و  عموما در مراکزی تحت عنوان دیتا سنتر نگه داری میشوند و متصل به اینترنت هستند. هنگامی که ما وبسایت و یا وب اپلیکیشنی را داریم ، برای آنکه افراد در سراسر دنیا امکان دسترسی به آن را داشته باشند  باید آن وبسایت  یا وب اپلیکیشن را  بر رویه سروری قرار دهیم ، همچنین سرور محل ذخیره تمامی اطلاعات وبسایت ما میباشد. برای مطالعه بیشتر در این بخش میتوانید مقاله ما در مورد انواع سرور  و هاست هارا مطالعه نمایید.

حالا فرض کنید شما سایتی را باز کرده و  میخواهید ورد حساب کاربری خود در آن سایت شوید. هنگامی که در فرم ورود به سایت اطلاعات خود را وارد میکنید و دکمه ورود را میزنید  وارد بخش بک اند کار میشویم  که در طی آن اطلاعات ورود کاربر به سرور فرستاده شده و در آن جا بررسی میشود و در صورت صحیح بودن دستور ورود از سمت سرور به سایت صادر شده و  با موفقیت وارد پنل کاربری خود میشوید. در بخش بک اند  ما وظیفه  انجام رد و بدل اطالاعات میان سرور و  کاربر را داریم. توسعه دهندگان بک اند  تعیین میکنند  چه اطلاعاتی و به چه شکلی به سمت سرور ارسال شود و متعاقبا سرور نیز متناسب با ان اطلاعات چه پاسخی را به سمت کاربر ارسال کند. در مقاله ایی جامع  در اینده نیز به بررسی کامل این حوزه خواهیم پرداخت.

جمع بندی

در طی این مقاله  ابتدا به موضوع برنامه نویسی پرداختیم و توضیح دادیم برنامه نویسی به معنا تولید نرم افزار های مختلف و استفاده از ان ها برای انجام وظایفی خاص توسط کامپیوتر ها میباشد. در ادامه به زبان های مختلف برنامه نویسی اشاره کردیم و گفتیم حوزه های و بستر های مختلف تکنولوژی زبان یا زبان های مختلفی را جهت برنامه نویسی ارائه میدهند که یکی از این بستر ها ، حوزه اینترنت و وب میباشد . در نهایت به توضیح بخش های مختلف برنامه نویسی وب پرداختیم و  در مورد فرانت اند و بک اند وبسایت ها و وب اپلیکیشن ها صحبت کردیم .

سوالات و نظرات شما
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

(0098)9351336006 project@animaweb.ir

    نام شما(اجباری)
    شماره شما (اجباری)
    ایمیل شما (اجباری)
    توضیحات شما