© تمامی حقوق متعلق به آنیماوِب میباشد 2022.

معرفی و آشنایی با پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی توسعه وب

مقدمات و اصول اولیه
نویسنده علیرضا طایفی تاریخ انتشار 24 فروردین 1402 زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی و آشنایی با پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی توسعه وب

در این مقاله قصد داریم تا به معرفی و  آشنایی با چند مورد از پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی توسعه وب و وب اپلیکیشن ها بپردازیم تا ان دسته از علاقه مندانی که قصد ورود به این حوزه را دارند با آگاهی هرچه بهتری برای انتخاب زبان برنامه نویسی  مورد نظر خود تصمیم گیری نمایند. سوالات و نظرات خود را در انتها این مطلب با ما درمیان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان پاسخگو آنان باشیم.

پیش از هر چیز در صورتی که هنوز اطلاعاتی در باب برنامه نویسی  و توسعه وب ندارید پیشنهاد میکنیم تا مقاله دیگر ما تحت عنوان هرآنچیزی که درباره برنامه نویسی و توسعه وب باید بدانیم را مطالعه نمایید.

زبان های برنامه نویسی تحت وب

همان طور که در مقاله هرآنچیزی که درباره برنامه نویسی و توسعه وب باید بدانیم توضیح دادیم  برنامه نویسی وب شامل دو بخش مجزا  تحت عنوان فرانت اند (سمت کاربر) و بک اند (سمت سرور) میشود و ما نیز به صورت مجزا به زبان های برنامه نویسی هر سمت میپردازیم.

زبان های برنامه نویسی سمت فرانت اند (Front-End)

تنها زبان برنامه نویسی در سمت فرانت اند نیز جاوا اسکریپت  بوده و  HTML  و CSS نیز  بر خلاف اشتباه اکثر افراد جزو زبان های برنامه نویسی محسوب نمیشوند. اگر اطلاعاتی از HTML  /  CSS  و سایز اجزا تشکیل دهنده بخش فرانت اند  وب ندارید پیشنهاد میکنیم مقاله دیگر ما تحت عنوان معرفی جامع شاخه فرانت اند توسعه وب  را در سایت آنیماوب مطالعه نمایید.

معرفی زبان جاوا اسکریپت

زبان جاوا اسکریپت برای اولین بار در سال 1995  توسط اقای  براندان ایچ  معرفی شد و برخلاف تصور این زبان ارتباطی با زبان جاوا ندارد و کاملا مستقل از آن است . در ادامه زبان جاوا اسکریپت به نام اِکما اسکریپت تغییر نام داد اما امروزه همچنان در کاربرد های عامه از اسم جاوا اسکریپت استفاده میشود. البته در حال حاضر از نام وانیلا جی اس نیز برای به کار بردن نام جاوا اسکریپت استفاده میشود که به معنمای استفاده از جاوا اسکریپت خام (عدم استفاده از فریمورک های آن) میباشد. قبل از معرفی این زبان صفحات وب صرفا با HTML / CSS  طراحی میشدند و  از این رو وبسایت ها پویایی  لازم و امروزه را نداشتند ، اما با معرفی این زبان برای توسعه دهندگان فرانت اند  امکانات بسیار زیادی در اختیار آنها قرار داده میشد.

از همان زمان معرفی تا به امروز جاوا اسکریپت به رشد خود ادامه داده و در سال 2020 طبق نظرسنجی وبسایت STACKOVERFLOW، پراستفاده ترین زبان IT  بوده و هر روزه نیز به میزان محبوبیت این زبان افزوده میشود . در حال حاضر با استفاده از فریمورک های مختلف معرفی شده زبان جاوا اسکریپت اعم از انگولار ، ویوو جی اس ، نود جی اس و ری اکت(البته اساسا ری اکت یک کتابخانه جاوا اسکریپت است)  حتی میتوان در سمت سرور و یا تولید اپلیکیشن ها نیز به توسعه و برنامه نویسی پرداخت.

در آینده مقاله ایی جامع از زبان جاوا اسکریپت و فریم ورک های آن خواهیم  نوشت تا به صورت کامل تر با این زبان محبوب آشنا شویم.

زبان های برنامه نویسی سمت بک اند (Back-End)

 در سمت بک اند (سمت سرور) هدف از استفاده زبان برنامه نویسی ایجاد یک تعامل با سرور است به صورتی که ما تعیین میکنیم چه اطلاعاتی و به چه شکلی به سمت سرور ارسال شده ، در ادامه سرور آن را پردازش کرده و چه پاسخی متناسب با نتایج اعتبار سنجی اطلاعات دریافتی  به (کامپیوتر)کاربر نشان دهد. در این بخش تنوع زبان های برنامه نویسی بسیار بیشتر بوده و در طول زمان  زبان های مختلفی برای این حوزه معرفی شده که در ادامه به معرفی چنتا از معروف ترین های آن میپردازیم.

زبان برنامه نویسی پی اچ پی (php)

میتوان گفت محبوب ترین زبان برنامه نویسی سمت بک اند پی اچ پی هست که به واسطه  بهینه بودن ، سرعت و  منعطف بودنش  هیچ سایتی وجود ندارد که نتوان به کمک پی اچ پی آن را توسعه داد.در کنار موارد ذکر شده اکثر سیستم های مدیریت محتوا (CMS) توسط این زبان ساخته شده اند که معرفوترین آن ها همان وردپرس است. درحال حاضر  کمتر از پی اچ پی خالص در توسعه وبسایت استفاده میشود و عموما پی اچ پی در کنار فریمورک های محبوب و  قدرتمند خود مانند لاراول ،جهت توسعه بک اند وبسایت ها مورد استفاده قرار میگیرد.

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

بله درست خواندید ! جاوا اسکریپت نه تنها در سمت فرانت اند بلکه در سمت بک اند نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به لطف فریمورک قرتمند نود جی اس (NODE JS) توسعه دهندگان میتوان با کمک زبان جاوا اسکریپت  و همان سینتکس ها برای ارتباط با سرور نیز استفاده نمایند. از جمله ویژگی های این فریمورک سرعت بالاتر نسبت به سایر زبان ها از جمله پی اچ پی و توانایی پاسخ دهی به تعداد بیشتری از درخواست ها به صورت همزمان میباشد. همان طور که بالاتر اشاره کردیم زبان جاوا اسکریپت جز محبوب ترین زبان های دنیا بوده و یکی از دلایل آن هم همین امکانات آن است که سبب میشود با یکبار یادگیری این زبان بتوانیم در بستر های مختلف از آن استفاده کنیم و نیاز به یادگیری چند زبان برنامه نویسی نداشته باشیم.

زبان برنامه نویسی پایتون (PYTHON)

پایتون یکی از قدرتمند ترین زبان های برنامه نویسی دنیا بوده که در عین حال یادگیری بسیار ساده ایی نیز دارد. از این زبان در حوزه های مختلفی از جمله هوش مصنوعی ، یادگیری ماشین ، حسابداری و… استفاده میشود و به کمک فریمورک هایی مانند فلاسک و جَنگو  امکان استفاده از این زبان برای توسعه بک اند وب وجود دارد.

نکته ایی که وجود دارد ان است که این زبان و همچنین زبان جاوا که در ادامه به آن میرسیم به صورت تخصصی جهت توسعه وب ساخته نشده اند و کاربرد های گسترده آن ها در دیگر حوزه های برنامه نویسی است.

زبان برنامه نویسی جاوا (JAVA)

جاوا را میتوان یکی از سخت ترین زبان ها و در عین حال قدرتمند ترین زبان ها برای یادگیری دانست. برخلاف زبان هایی که تا به حال معرفی شدند یادگیری جاوا نیاز به تمرین و زمان بسیار بیشتری به نسبت سایر زبان ها دارد. این زبان به طور گسترده‌ای در توسعه‌ی برنامه‌های اندروید گوشی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما دارای فریمورک هایی جهت استفاده برای توسعه بک اند نیز میباشد.

زبان های دیگری هم هستند که در توسعه وب مورد استفاده قرار  میگیرند اما یا برخی  در حال از رده خارج شدن هستند  و یا محبوبیت و امکانات زبان های معرفی شده  در بالا را ندارند و در نتیجه عموما مورد انتخاب توسعه دهندگان  هم نیستند.

سوالات و نظرات شما
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

(0098)9351336006 project@animaweb.ir

    نام شما(اجباری)
    شماره شما (اجباری)
    ایمیل شما (اجباری)
    توضیحات شما